ÖGON Designs

ÖGON Designs

A svéd fém pénztárca születése

 

Svédország a design hazája, így talán nem véletlen, hogy az ÖGON márka is svéd gyökerekkel rendelkezik.

 

Thomas Marcel megfigyelte, hogy a legtrendibb svédek fém cigarettatartóban hordják az értékeiket. A kemény pénztárca ötlete ezután gyorsan megszületett, a koncepciót 2 év alatt kifejlesztette. A design tökéletesítését követően 2004-ben elkészült az első modell, majd a cég Párizsba költözött.

 

10 év fejlesztés

 

Az ÖGON 2004-es érkezése forradalmasította a bőr termékek piacát. A Stockholm modell bevezetése felrázta a szektort, hiszen ez volt az első olyan design pénztárca, amely alumíniumból készült.

 

Az alumíniumnak számtalan az előnye: könnyű, kemény, rozsdamentes és 100%-ban újrafelhasználható. Tartós és környezetbarát anyag.

A Stockholm kártyatartó szinte azonnal best sellerré vált.

 

Design

 

2012-től az ÖGON új arculata és kollekciói a híres francia designer, Eric Berthes inspirációi alapján készülnek. Az ismert tervező számos brandnek dolgozott már világszerte, Bollinger, Sonia Rykiel, Corum, Ruinart... Mi a Quilted kollekciót köszönhetjük neki, az első steppelt alumínum pénztárcákat.

 

Lopásvédelem

 

Az alumínium borításnak köszönhetően minden ÖGON termék "Faraday kalitkaként" működik, megállítja a mágneses hullámokat.

Mindegyik modell hitelesített RFID védelemmel rendelkezik, mivel a hullámok blokkolásával megelőzi a bankkártyák adatainak ellopását.

 

Ezzel a több, mint 10 éve kifejlesztett rendszerrel az ÖGON a technológia előfutára. Minden ÖGON modell megvédi kártyáidat a hekkerektől.

 

Hamisítványok

 

Ahogy a legtöbb trendi terméket, az ÖGON kártyatartókat is széles körben másolták a sok szabadalom és modellvédelem ellenére. Néhányan azt mondják, hogy ez az ár a hírnévért. De az első áldozatok mindig a fogyasztók. Ezek a Kínából származó imitációk egészségügyi és környezetvédelmi ellenőrzés nélkül készülnek, gyakran az egészségre is veszélyesek.

A márka aktívan küzd a probléma ellen. 2014-ben több, mint 80.000 db hamisítványt semmisítettek meg csak Franciaországban. A termékek gyenge minőségű fémből készültek, magas koncentrációban tartalmaztak ólmot és toxikus festéket. Emiatt annyira olcsók.

Csak az ÖGON modellek biztosítják a keménységet, a megbízhatóságot és a tökéletes kivitelezést.